Wat kost een bamboevloer | De Bamboe Hut - De Bamboe Hut

Wat kost een bamboevloer?

  • Geplaatst op
Wat kost een bamboevloer?

Ben je op zoek naar een stijlvolle, duurzame en betaalbare vloeroptie? Dan is een bamboevloer wellicht iets voor jou! Maar wat kost zo'n vloer nu eigenlijk? In dit artikel geven we je een duidelijk overzicht van de kosten die je kunt verwachten bij het kiezen voor een bamboevloer.

Wat kost een bamboevloer? Alles wat je moet weten over de prijs

Ben je op zoek naar een stijlvolle, duurzame en betaalbare vloeroptie? Dan is een bamboevloer wellicht iets voor jou! Maar wat kost zo'n vloer nu eigenlijk? In dit artikel geven we je een duidelijk overzicht van de kosten die je kunt verwachten bij het kiezen voor een bamboevloer.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs van een bamboevloer kan variëren afhankelijk van verschillende factoren:

  • Net als bij hout zijn er verschillende kwaliteiten bamboe. Hogere kwaliteit bamboe is vaak duurder, maar gaat ook langer mee.
  • Bamboevloeren zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen, zoals geolied, gelakt of onbehandeld. De afwerking heeft invloed op de prijs en het onderhoud van de vloer.
  • Dikkere planken zijn over het algemeen duurder, maar ook stabieler en geschikter voor intensief gebruik.
  • De legwijze van de vloer (zwevend, verlijmd of gespijkerd) kan invloed hebben op de arbeidskosten en daarmee de totale prijs.
  • Denk aan ondervloeren, plinten en afwerkprofielen, die de totale kosten kunnen verhogen.

Prijsindicatie per vierkante meter

Gemiddeld kun je voor een bamboevloer rekenen op een prijs tussen de €35 en €90 per vierkante meter. Dit is inclusief btw, maar exclusief legkosten. De prijs kan lager uitvallen bij restpartijen of acties, en hoger bij exclusieve collecties of maatwerk.

Legkosten

De kosten voor het laten leggen van een bamboevloer liggen gemiddeld tussen de €15 en €30 per vierkante meter. Dit is afhankelijk van de legwijze en de ervaring van de legger.

Besparen op de kosten

Wil je besparen op de kosten van je bamboevloer? Overweeg dan de volgende tips:

  • Maatwerk is vaak duurder dan standaardafmetingen.
  • Als je handig bent, kun je de vloer zelf leggen en zo besparen op de arbeidskosten.
  • Vraag offertes aan bij verschillende aanbieders om de beste prijs te vinden.
  • Houd aanbiedingen en restpartijen in de gaten om te profiteren van kortingen.

Waarom kiezen voor een bamboevloer van Bamboe Hut?

Bij Bamboe Hut bieden we een uitgebreid assortiment bamboevloeren van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Onze experts adviseren je graag over de beste keuze voor jouw situatie en budget. Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Hulp nodig bij uw bestelling? Bel 085-4015497

Wij zijn de specialist als het op bamboe vloeren aankomt! De Bamboe Hut is op werkdagen bereikbaar voor vragen en informatie van 11.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur.

  • WebwinkelKeur
Webwinkel Keurmerk
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »